Om museet

På Revymuseet kan du gennem lyd- og filmklip genopleve hele rækken af revystjerner i nogle af deres bedste numre. Dirch Passer som russisk klovn, Marguerite Viby der synger ”Før vi fik bil”, Kellerdirk med ” Tømmerflåden”, Ryg og Kaas, Buster Larsen med ”Lorteland”, Klyderne, Søs og Kirsten og mange flere.
Revymuseet fortæller historien om dansk underholdning fra revyens begyndelse på Casinoteatret i København i 1849 og frem til i dag, hvor det er stand-up’erne, der indtager scenen.

På museets udstilling har du mulighed for at vælge mellem 70 forskellige film- og lydklip, der viser et udpluk af de folkekære numre fra revyer gennem tiden. Du kan se og høre Marguerite Viby, Dirch Passer, Osvald Helmuth, Det Brune Punktum, Søs og Kirsten, Ørkenens Sønner, Jesper Klein eller nogle af alle de andre enere indenfor dansk scenekunst, der forstår at lokke smilene frem hos enhver. Alle numrene fortæller et lille stykke Danmarkshistorie, og gennem kostumer, scenografi, plakater og rekvisitter får du flere facetter af denne historie – se fx Dirch Passers lyserøde smoking, gribbedragten fra Det Brune Punktums show, Liva Weels sminkespejl og Søren Østergaards rolatormutter.