Ida & Bent From og museets historie

Ida og Bent From var en institution i dansk revy igennem 40 år. Deres faglige og private parløb bragte dem vidt omkring. Karrieren strakte sig fra de første år som forfattere af reklametekster ved Gutenberghus, over Radio Merkur til arbejde ved Danmarks Radio.

Mest kendt er dog samarbejdet som forfattere af tekster til landets revyer og rækken populære sange, de oversatte til dansk. Det store gennembrud kom i 1962, hvor Osvald Helmuth fremførte parrets vise “Jeg gemmer mine tyve tønder land”. Revysangene er båret af stor sproglig opfindsomhed, originale rim og en varm humoristisk tone. Sammen skrev Ida og Bent From også den store visecyklus Annas Ballader (1976), der er indspillet med Frits Helmuth.

Ved siden af arbejdet som forfattere, opbyggede Ida og Bent From en betydelig samling af materiale om dansk revy. Det er denne samling, der udgør grundstammen i Dansk Revyhistorisk  Arkiv og hvorfra størstedelen af de udstillede genstande i museet er hentet.

Museet åbnede i 1993 i Kavalérfløjen i Haveselskabets Have under navnet Morskabs-museet. Museet skiftede navn til Revymuseet og flyttede i 2004 til de nuværende lokaler, der tidligere husede Frederiksberg Musikbibliotek.

Museet har gennem tiden præsenteret en række særudstillinger i anledning af jubilæer og runde fødselsdage. Blandt de tidligere særudstillinger kan nævnes udstillinger om Marguerite Viby, Ib Schønberg, Apolloteatret, Osvald Helmuth, Ulf Pilgaard, Liva Weel, Scala Teatret, 3 x Olga (Olga, Elga Olga og Jytte Elga Olga) og mange flere.

Revymuseets første logo blev introduceret af Bent From, der i et tidsskrift var faldet over et lille stik, der forestillede den italienske komediekarakter Scaramouche. Stikket blev museets officielle bomærke  i en årrække og for en del år siden lavede en ansat ved museet, Marianne Harboe, en statuette på baggrund af bomærket. I forbindelse med renoveringen af haveanlægget foran museet, blev en mandshøj bronzeudgave af statuetten placeret ved anlægget og viser nu museets gæster hen til indgangen under lygterne.

cropped-REVY-MUSEET-logo-BLACK-Kopi-copy.jpg

I 2015, da museet var blevet statsanerkendt og en del af parablyorganisationen Frederiksbergmuseerne, fik museet nyt logo og kom på hat med verden.