Frederiksbergmuseerne

Astrid la Cour er udnævnt som ny direktør for Frederiksbergmuseerne.

 

Den 1. maj tiltræder Astrid la Cour som direktør for Frederiksbergmuseerne, som er en sammenslutning af de tre museer Bakkehusmuseet, Revymuseet og Storm P. Museet, og udstillingsstederne Cisternerne og Møstings Hus.

 

Astrid la Cour har siden museumsfusionen i 2013 været kunstnerisk leder af Cisternerne og Møstings Hus, og har blandt meget andet stået i spidsen for flere markante kritiker- og publikumssucceser i Cisternerne, senest med Ingvar Cronhammar og Martin Halls udstilling H. Tidligere har hun arbejdet som kulturkonsulent i Frederiksberg Kommune og kunstanmelder på Berlingske.

 

”Frederiksbergmuseerne har en stor faglig og historisk spændvidde. De enkelte institutioners potentiale er enormt og giver vidde rammer for mange forskelligartede tiltag. Jeg glæder mig til at løfte den store, fælles opgave sammen med alle museets dygtige medarbejdere og jeg ser frem til at samarbejde med alle museets partnere og den danske fondsverden” siger Astrid la Cour

 

”På bestyrelsens vegne er det med stor glæde at vi med Astrid la Cour får en direktør med et stort og indgående kendskab til museet og med klare visioner for hvor det skal hen. Hun har med sit arbejde med revitaliseringen af Møstings Hus og Cisternerne vist at hun kan kombinere publikumssuccesser og et højt kunstnerisk niveau – en kombination der er vigtig for Frederiksbergmuseerne fremover” fortæller Christian Have, bestyrelsesformand for Frederiksbergmuseerne.

 

Fakta: Frederiksbergmuseerne er et lokalt forankret kunst- og kulturhistorisk museum som spænder over scenekunst, litteratur, musik og billedkunst fra 1800 til i dag. De fem museer og udstillingssteder ligger som perler på en snor langs en museumsrute gennem Frederiksberg Have og Søndermarken fra Møstings Hus i nord til Bakkehusmuseet i syd.

Læs mere på www.frederiksbergmuseerne.dk

 

For yderligere oplysninger kontakt Christian Have, tlf. 40509620 eller Astrid la Cour, tlf. 30738031